Rasadnik Voće Delux

063/821-24-12
kakeii-vocedelux

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke

japanska-jabuka-hiratana-vocedelux
Hiratana

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Hiratana - Vreme zrenja: Krajem Oktobra

Detaljnije
japanska-jabuka-jiro-vocedelux
Jiro

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Jiro - Vreme zrenja: Početkom Decembra

Detaljnije
japanska-jabuka-tipo-vocedelux
Tipo

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Tipo - Vreme zrenja: Sredinom Novembra

Detaljnije
japanska-jabuka-vanilija-vocedelux
Vanilija

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Vanilija - Vreme zrenja: Krajem Novembra

Detaljnije
Cioccolationo
Cioccolatino

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Cioccolatino - Vreme zrenja: Početkom Oktobra

Detaljnije
costata
Costata

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Costata - Vreme zrenja: Tokom Oktobra meseca

Detaljnije
Giant-Fuyu
Gian Fuyu

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Gian Fuyu - Vreme zrenja: Tokom Oktobra meseca

Detaljnije
Hana-Fuyu
Hana Fuyu

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Hana Fuyu - Vreme zrenja: Sredina Oktobra meseca

Detaljnije
sharon
Sharon

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Sharon - Vreme zrenja: Sredina Oktobra meseca

Detaljnije
Suruga
Suruga

Sadnice Japanske ( Kaki ) Jabuke Sorte Suruga - Vreme zrenja: Početak Novembra meseca

Detaljnije

JAPANSKA JABUKA OPIS:

Japanska Jabuka Kaki ili Kaki Jabuke predstavljaju veoma zanimljivo drvo, sa vrlo ukusnim i lekovitim voćem. Japanska jabuka raste u vidu nižeg drveta 5-10m visine, bujne, razgranate krošnje.

Japanska jabuka kaki je najlepša u zimskim danima. Tada s njene stabiljke otpadne lišće, pa na golim granama ostanu narandžasti plodovi.
Odlikuje ga zlatno-žuta do narandžaste boje, glatka kora i karakterističan sladak ukus. Ovaj neobičan plod će nekoga podsećati na paradajz, ali kad ga presečete na pola, otkrićete da je ovo sočna voćka čije meso sadrži brojne lekovite sastojke. Kaki jabuku ima svoj opis kombinacije ukusa ove nesvakidašnje voćke. Po mnogima je to mešavina dinje, lubenice, banane, kruške, jabuke, u svakom slučaju jednostavno savršeno.

SAVETI OKO SADNJE I ODRŽAVANJA

Zemljište na kome se uzgaja japanska jabuka kaki treba da bude u opsegu od 6.5 do 7.5 pH.
Znači da zemljište ne treba da bude preterano slano.

Mesto na kome se sadi japanska jabuka kaki treba da bude potpuno osunčano. Ovakva pozicija se preporučuje za kontinentalne predele. Naravno, kaki jabuka će istolerisati i delimičnu senku.

Japanska kaki jabuka ima jak koren, što bi značilo da je neophodno iskopati dublju rupu za sadnicu nego što je to uobičajeno.

Drvo moze da izdrži i kratke periode suše, ali će plod biti veći i boljeg kvaliteta sa redovnim zalivanjem. Ekstremna suša će izazvati da listovi i plodovi opadnu prerano. Bilo koji plod koji ostane na drvetu će izgoreti. Nekih 90 do 120 cm padavina godišnje je potrebno. Navodnjava se postepeno u proleće,a količina se smanjuje u jesen.
Topli kontinentalni predeli mogu zahtevati 2 do 3 zalivanja nedeljno, dok će u priobalnim predelima biti dovoljno jedno nedeljno zalivanje na svakih 6 nedelja, u zavisnosti od zemljišta.

Većina sadnica dobro napreduje sa minimalnim đubrenjem. Previše azota može izazvati skapavanje plodova. Ako zreli listovi nisu tamnozeleni, a prirast je manji od 30 cm godišnje, dodajte uravnoteženo đubrivo tipa 10-10-10 na visini od pola litra na 2.5 cm prečnika stabla od zemlje. Raznesite đubrivo i ispod krošnje krajem zime i u rano proleće

Drvo japanske jabuke raste relativno bez problema, kada su u pitanju štetočine i bolesti. Ponekad ih napadaju mravi ili insekti. Drugi povremeni insekti su bele mušice koje mogu izazvati stvaranje malih gnjida koje izazivaju tačkice na kožici plodova. Zadržavanje vode može izazvati truljenje korena.

Štetočine kao što su veverice, jeleni, kojoti, pacovi, opozumi i ptice vole voće, pa mogu predstavljati opasnost. Prekomerno zalivanje ili đubrenje može predstavljati problem. Velike količine malih plodova na inače zdravom drvetu mogu biti lečene uklanjanjem svih plodova i ostavljanjem jedne ili dve voćke po grančici u maju i junu.

Kaki je osetljiv na niske zimske temperature, izmrzava na temperaturama nižim od -15°C, pa ga treba saditi na okućnicama, blizu stambenih objekata koji se greju, čime se stvara zavetrina i blaga mikroklima.