Japanska jabuka ( kaki ) – Vanilija


Cena: 1.499,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice japanske jabuke ( kaki ) – vanilija, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Japanska jabuka „Vanilija“ je odlična sorta za gajenje u našim uslovima.
Razmak sadnje sadnica kaki jabuke je 2,5 x 2,5 m. Plodovi su jako krupni, okruglastog oblika, ponekad malo zašiljeni. Odlični za skladištenje.
Sazrevaju krajem novembra meseca.

Nema na zalihama

Opis

Sorta japanske jabuke Vanilija spada u otpornije sorte. Proradja u 3. godini od datuma sadnje. Plod je srednje krupnoće. Ova sorta japanske jabuke kao i sorta Vanilija su pogodne za naše terene. Forma drveta je kao kod osnovne vrste, krupni zeleni listovi i bogato razgranata krošnja. Kasno u jesen dozrevaju krupni plodovi, jarko narandžaste kože, aromatičnog ukusa. Preporuka je da se Kaki jabuka što duže ostavi na granama kako bi prirodno sazrela. Ukoliko prete rani jesenji mrazevi, oberite plodove i ostavite u gajbicama na suvom i hladnom mestu. Plodovi kaki jabuke sorte tipo su veoma ukusni, aromatični  i slasni.

Ovo izuzetno zdravo voće kaki je veoma bogato vitaminom C, pa samim tim i  jača imunitet.

Sadrži tri grama biljnih vlakana , pomaže i u snižavanju nivoa holesterola i krvi i u regulisanju varenja creva. Sadrži veliku količinu voćnog šečera fruktoze, pa se preporučuje  u ishrani onih koji imaju povišen nivo šećera u krvi.

Japanska jabuka je posebno bogata flavonoidima, a naročito kvercetinom, pa se treba konzumirati sa ciljem kao prevenciju od kardiovaskularnih oboljenja. Zahvaljujući flavonoidima,  i jako antioksidativne moći ona štiti organizam i od štetnih uticaja radikala.

U istočnoj tradicionalnoj medicini, koristi se  u lečenju upale creva, hemoroida, bolesti želuca, bolesti jetre i žuči  Prirodni je laksativ, a poseduje antibiotska i antibakterijska dejstva. Takođe može da pomogne da se snizi visoka telesna temperatura i da se ublaže simptomi gripa i prehlada.

Sadi se na istom principu kao i obicne sadnice voca, stim sto bi bilo pozeljno posaditi je na mestu gde ima vise sunceve svetlosti u toku dana.