Patuljasta ( Mini ) Jabuka


Cena: 349,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice patuljaste ( mini ) jabuke, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Plodovi su okrugli, sočnog ukusa, krupni i rađaju redovno, uspešno se gaje na otvorenim poljima i u većim saksijama, stablo raste malo sa vrlo malim bočnim grančicama.

Vreme zrenja: Početak septembra

Nema na zalihama

Opis

Patuljasta jabuka minijaturna je verzija običnih jabuka, a plodovi su jednako ukusni.

Patuljasta jabuka popularna je voćna sadnica patuljastog rasta. S obzirom na to, zauzima malo mesta, plodovi se lakše beru i održavanje ne uključuje prevelike napore. Patuljastu jabuku jednostavno je uzgajati, potrebno ju je jedino redovno prihranjivati i zaštititi.

Prednosti uzgoja patuljaste jabuke su višestruke, njene plodove lakše je brati nego kod obične voćke, ne zauzima previše mesta pa se može uzgajati i na balkonima, terasama i okućnicama te je nije potrebno orezivati.

Za uzgoj u vrtu patuljastoj jabuci potrebno je omogućiti rast, iako ne zahteva previše prostora za rast i razvoj. Mnogo bolji izbor za uzgoj jeste onaj u saksijama. Osim što patuljasta jabuka daje plodove, zahvaljujući uzgoju u saksijama pruža dašak dekorative u prostoru. Važno je da saksije budu dovoljno duboke i široke kako bi se korenje po potrebi moglo širiti.

Zemlja bi trebala biti neutralne kiselosti, hranjiva i bogata prirodnim humusom. Potrebno je i redovno zalivanje, posebno u letnim mesecima kada vladaju izrazito visoke temperature.

Patuljaste jabuke imaju gusto ispunjeno stablo, razgranato i sa kratkim granama. Dostižu maksimalnu visinu od oko 1,5 metara i prečnik krošnje od 1 metra, što ih čini izuzetno lakim za održavanje, orezivanje i prskanje. Vreme sazrevanja je sredinom Septembra. Plod je crvene boje, veoma slatkog ukusa.  Otporan je i u običnim uslovima skladištenja može se održati do 4 meseca.

Patuljaste jabuke odlikuje vitka i uska krošnja. Kod ovih sadnica nema bočnih grana. Idealne su za sadnju na manjem prostoru. Sadnice se lako održavaju, tako da su zahvalne za uzgajanje. Plod voćne sadnice Patuljaste Mini Jabuka je veoma slatkog ukusa, plod je crvene boje.