Jabuka – Jonagold


Cena: 249,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice jabuke – jonagold, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Jonagold je američka sorta nastala 40-ih godina prošlog veka, i kao što ime kaže, dobijena je ukrštanjem Zlatnog Delišesa i Džonatana. U proizvodnju je uvedena 1968. godine i od tada je postala vrlo popularna, posebno u Evropi. Medeno sladak ukus Zlatnog delišesa i jak kiselkasti ukus Džonatana, Jonagold čine kvalitetnom slatko-kiselkastom desertnom jabukom hrskave i sočne teksture. Pogodna je za nize i srednje terene. Spada medju najkasnje sorte. Plod je veoma dobrog ukusa,krupan I prugastocrvene boje,a meso vrlo sočno, aromatično, slatkonakiselo i kvalitetno.

Nema na zalihama

Opis

Sadnice Jabuke Jonagold – Ova sorta sadnice jabuke vodi poreklo iz Amerike. Dobijena je ukrštanjem dve važne američke sorte, Zlatni Delišes i Jonathan, Jonagold jabuka ima više od sedamdeset različitih vrsta, od kojih svaka varira blago u boji, veličini i ukusu.

Sadnice jabuke Jonagold po boji variraju od zelenkasto žute do roze narandžaste u zavisnosti od i temperature u kojoj se jabuke rastu. Koža je takođe pokrivena crvenim mrljama i vertikalnim linijama. Plod je veliki, meso je oštrog ukusa, sočno i kremno žuto u boji. Jonagoldova jabuka ima izbalansiran spoj sa ukusima svojih roditelja koji nude ukus sladoleda u Džonatanu i aromatičnom medu poput mirisa Zlatnog Delišesa. Plod je veoma dobrog ukusa,krupan i prugasto crvene boje, a meso vrlo sočno, aromatično, slatkonakiselo i kvalitetno.

Bez holesterola, Jonagold jabuke nude malu količinu vitamina A i C, kao i pektin, korisno vlakno. Pokazalo se da ovo dijetalno vlakno smanjuje nivo holesterola u organizmu i spori metabolizam glukoze kod dijabetičara. Ona takođe sadrži kalijum, koji može smanjiti šanse moždanog udara i u tragovima ima bora za koje se veruje da učestvuje u izgradnji kostiju i povećanju mentalne vitalnosti.

Popularna desertna jabuka Jonagold može da se koristi u raznim slatkim prepara. Jonagold jabuke su savršene za upotrebu u sosovima, konzervama i džemovima.

Sazreva krajem drugoj polovini septembra meseca.