Jabuka – Fudži


Cena: 249,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice jabuke – fudži, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Fuji jabuka razvijena je krajem tridesetih godina prošlog veka od proizvođača istraživačke stanice Tohoku u Fujisaki, Japan. Fuji sadnice jabuka su nastale ukrštanjem između dve klasične američke sorte jabuke – Crvenog Delišesa i Virginia Ralls Janet.

Daje srednje krupne, okruglastokonične plodove težine 150 do 180 g. Pokožica je osnovne bledo žutozelene boje koja je prošarana narandžastocrvenom dopunskom bojom s ružičastim maškom. Meso je žućkaste boje, hrskavo, čvrsto, vrlo sočno, fine strukture.

Nije samooplodna sorta sadnice jabuka, treba oprašivača, a oprašivači su: Zlatni Delišes, Gala, Greni Smit. Sazreva krajem oktobra meseca. Mogu se naći od oktobra do juna meseca pa čak i cele godine.

Ovo je definitivno jedna od najslađih sorti jabuke. Izuzetno je sočna, aromatično, slatkog i blagog ukusa.

Nema na zalihama

Opis

Sadnice Jabuke Fudži – Ova sorta sadnice jabuke vodi poreklo iz Japana. Fuji sadnice jabuke su nastale uspešnim ukrštanjem dve američke sorte, Crveni Delišes i Virginia Ralls Janet. Fuji je prvi razvijen u Japanu. Neki kažu da su im se ime dalo kao poštovanje najsvetijoj planini Japana, planini Fuji, ali je verovatnije da su imenovani po Fujisakiju, lokaciji istraživačkog centra gdje su razvijeni

Fuji jabuke su srednje do velike. Debela koža Fuji jabuke je svetlo crvene boje sa žutim ružom i obično je obložena crvenim vertikalnim prugama. Fuji-ovo kremasto belo meso je gusto, sočno i oštro. Niskog nivoa kiseline, ukus ove jabuke je blag i veoma sladak sa izrazitim ukusom meda i citrusa.

Fudži jabuke sadrže vitamine A i C, kao i tragove folata i kalijuma. Oni su dobar izvor i rastvorljivih i nerastvornih vlakana, za koje se pokazalo da pomažu u prevenciji bolesti srca i promovišu zdravo varenje. Srednja jabuka Fuji sadrži oko 80 kalorija i bogata je šećerom.

Sazreva krajem oktobra meseca.