Borovnica – Huron


Cena: 999,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice Borovnice – Huron, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Ranostasna sorta, plodovi sveži za tržište i dobro se čuvaju. Sazreva pocetkom Jula.

Nema na zalihama

Opis

Huron je nova sorta visokožbunaste borovnice nastala u oviru oplemenjivačkog programa na državnom univerzitetu u Mičigenu 2009.god. U svoje poreklo uključuje V. darrowii (12.5%) i V angustifolium (3.15%).

Visoko produktivna sorta, ranog vremena zrenja, ali nešto kasnijeg od sorte Duke. Žbun je bujan i uspravan sa brojnim, umereno razgranatim izdancima. Plodovi imaju odličnu izloženost na žbunu (pristupačni su za branje). Preporučuje se za gajenje u hladnijim područjima u kojima je ova visokožbunasta borovnica pokazala dobre rezultate.

Plod je srednje krupnoće, sa malim i suvim ožiljkom od berbe, umereno-plave boje, izuzetnog ukusa i čvrstoće. Plodovi su uniformne veličine i grupisani u grozdove. Ukus ploda je naročito prijatan u vreme pune zrelosti. Treba imati na umu da plodovi sorte Huron veoma sporo grade šećere i ako se uberu prerano mogu imati kiseo ili opor ukus. Plodovi u grozdu su prilično zbijeni pa je poželjno biti pažljiviji pri branju. Plodovi se odlikuju dobrom transportabilnošću i skladišnom sposobnošću (dugo ostaju sveži). Preporučuje se pre svega za svežu potrošnju zbog izuzetne čvrstoće, veoma prijatnog ukusa I sveukupnog visokog kvaliteta plodova.