Šljiva – Ruska Džanarika


Cena: 299,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice šljiva – ruska džanarika, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Ova sorta šljiva spada u najrodnije sorte šljiva. Ima plodove srednje krupnoće, žute boje, a kada su zreli dobijaju blago crvenu boju. Meso je žuto sa dosta soka i šećera. Ima veliku rodnost i do 100 kg po stablu, pa se zbog tih osobina koristi se za pripremu rakije i kao sirovina u industiji. Otporna je na bolesi i štetočine.

Rano prorodi i svake godine rađa. Dobro podnosi sušu i mrazeve. Rađa podjednako na svim granama i to u grozdovima i pojedinačno.

Plodovi sazrevaju u drugoj polovini jula ili početkom avgusta.

Nema na zalihama

Opis

Sorta poreklom iz Rusije. Stablo je srednje bujnosti. Rano stupa na rod (u drugoj ili trećoj godini) i daje veoma visoke prinose u redovnom plodonošenju. Cveta rano, krajem marta, početkom aprila.

Plodovi sazrevaju u drugoj polovini jula ili početkom avgusta.

Plod je srednje krupan (22,7 g), nešto sitniji od Pobede, okruglasto spljoštenog oblika. Ako se oštrije reže plodovi su krupniji, lepi, ukusni, prijatni za jelo, može da se prodaje na pijacama. Koštica je srednje krupnoće (3,2 g). Mezokarp ima dosta nizak sadržaj rastvorljivih materija (10%) i oko 8,4 % ukupnih šećera. Sadržaj ukupnih kiselina iznosi 1,5 %, a vitamnina C 6,8 mg na 100 g plodova. Plod Krimske žute zbog neutralnog soka našao je svoje mesto u preradnoj industriji voća. Zbog redovne i obilne rodnosti, kao i lepih žutih plodova koji podsećaju na kajsiju, neutralnog soka i smanjene primene pesticida u proizvodnji preporučuje se širenje ove sorte džanarike u Kolubarskom okrugu, a i šire.