Šira(z)


Cena: 199,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice vinove loze – šira, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Syrah ili Shiraz je groždje tamno-crvene boje, koristi se za proizvodnju snažnih crvenih vina. Vina sorte Syrah uživaju veliku popularnost gde god se pojave. Karakteristika vina je da poseduje visoke tanine, visoke kiseline u ukusu se pojavljuju kupine, tamna čokolada ali i menta, eukaliptus, dimljeno meso, crni biber, sušene šljive kao i ostalo crveno bobičasto voće. Vino je snažne crvene boje,ukus je pun i izrazit. Sazreva krajem avgusta.

 

Nema na zalihama

Opis

Syrah je vinska sorta grožđa poznata po proizvodnji vina sa bogatim i punim ukusom, kao i karakterističnim notama crnog voća, začina i često sa izraženim taninima.

Prilikom sadnje Syrah vinove loze, vodite računa o pravilnom razmaku između sadnica i odgovarajućim uslovima za rast. Ova sorta zahteva sunčane položaje i dobru drenažu. Takođe, važno je pravilno održavati vinograd tokom rasta i razvoja biljaka kako biste postigli visok kvalitet grožđa.

Vina proizvedena od Syrah grožđa često su izvanredna i mogu se koristiti za proizvodnju različitih stilova vina, uključujući i elegantna crvena vina.