Patuljasta ( Mini ) Kruška


Cena: 349,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice patuljaste ( mini ) kruške, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Voćne sadnice mini kruške se gaje u vrtovima ili posađene u većim saksijama na terasi, bujnost drveta se kreće od 1,2m do 1,5m. Plodovi su srednje krupni.

Vreme zrenja: Početak septembra

Nema na zalihama

Opis

Ova vrsta raste do 1.2 m, atraktivna zbog svog primamljivog krupnog cveta, belo – roze boje, sa izraženim kruničnim i čašičnim listićima. Plodonosi manju količinu ploda shodno samom nazivu vrste, ali plod nije sitan, vrlo je mala razlika između veličine ploda kao kod klasične kruške. Ako se gaji u posudama različitih oblika, dimenzija, vrsta, materijala, neophodna je dobra drenaža kao i tehnički otvori na dnu posude. Zemljište unutar posude trebalo bi da bude kvalitetna mešavina baštenske – rodne zemlje, pregorelog stajnjaka ili glistenjaka i manji deo separiranog peska. U završnoj fazi savet je da do vrha same posude površinu izmalčiramo piljevinom, strugotinom, korom nekog lišćara kako bi dobro držalo vlagu i sprečavalo rast korova.

Rezidba kod ovog voća nije potrebna osim hemijskog tretiranja ako za to ima potrebe. Sazreva kao klasična vrsta voća i plod uz pravilno skladištenje može se očuvati i do kraja aprila.

Patuljasto voće je veoma pogodno za male bašte u dvorištima. Odlikuju se loptastom formom krune koja može biti u prečniku oko 1 m i visine oko 1 m.

U proleće cvetovi na ovim sadnicama daju lep prizor.

Plodovi su odličnog kvaliteta i ukusa i ne zaostaju za plodovima klasičnih voćnih vrsti i sorti.

Sade se na rastojanju od 1-1.5 m. Mogu se saditi na otvorenom (napolju) ili u saksijama.

Patuljaste sorte imaju stablo niskog rasta i uglavnom su samooplodne. Za 8-10 godina dostižu maksimalnu visinu od 1.5 m.