Kajsija – Novosadska Kasnocvetna


Cena: 399,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice kajsija – novosadska kasnocvetna, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

NS Kasnocvetna je vrsta kajsije koja sazreva tokom jula. Po krupnoći, plodovi su srednje krupni do krupni, jajastog oblika, pri vrhu malo spljošten. Meso je čvrsto, osvežavajuće, svetlonarandžasto.

Nema na zalihama

Opis

Osobine biljke
Prema nekim biološkim osobinama znatno se razlikuje od izdvojene sorte i to u pozitivnom smislu.
Stablo je srednje bujno i formira obrnuto kupastu krunu. Rodi na svim kategorijama rodnih grančica, ali pretežno na kratkim, koje se nalaze čak i na primarnim granama i produžnici. Vrlo je rodno i počinje da rađa u trećoj godini, a osmogodišnja stabla daju prosečan prinos 35-65 kg plodova.
Cveta kasno 2-4 dana posle mađarske najbolje. Počinje da cveta najranije 25. marta, a cvetanje u Vojvodini završava najkasnije 23. aprila.

Plod
Plod je srednje krupan do krupan, jajastog oblika. Pokožica je svetlonarandžasta, sa malo rumenila na sunčanoj strani (10-15%). Meso je čvrsto, bledonarandžasto, osvežavajuće sa blagom aromom. Sadrži od 17-20% suvih materija. Koštica se lako odvaja od mesa, srednje je krupna, prosečne mase oko 3,8 g. Jezgra je slatka, randman koštice je oko 6,6%. U kišnim godinama pred berbu plod napada monilija.

Vreme zrenja
Plodovi sazrevaju 4–5 dana posle Mađarske najbolje.