Borovnica – Rubel


Cena: 999,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice Borovnice – Rubel, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Spada u grupu divljih selekcija, i može se gajiti za tržište proizvodima iz prirode. Plod joj je sitan, čvrst, tamne boje poput plodova
nisko žbunastih sorti. Dobrog je ukusa, a prinosi su srednje obilni. Veoma dobro podnosi zimske mrazeve. Dobro podnosi temperature do -35°C.

Sazreva krajem jula meseca.

Nema na zalihama

Opis

Snažan uzgajivač s teškim voćnim setom, Vaccinium ‘Rubel’ (Highbush borovnica) je žbun, uspravno listopadni žbun, s ovalnim tamnozelenim lišćem koji se na jesen zagrevaju do sjajnih crvenih nijansi. U kasno proleće, beli cvetovi u obliku zvona ustupaju obilnim grozdovima malih, čvrstih, intenzivno aromatičnih borovnica koje dozrevaju u srednjoj sezoni (sredinom kasnog leta). Izgleda se da bobice imaju dvostruko veću antioksidijansku vrednost od drugih sorti. Zima pruža šarmantan interes crvenkastim grančastim granama koje oblikuju lepu siluetu. Iako su borovnice samoplodne, unakrsnim oprašivanjem daju se najbolji usevi voća (veće bobice i veći prinosi). Za optimalno oprašivanje i rod prinosi više sorti s istim vremenom cvetanja.