Stalnorađajuće Jagode


Cena: 199,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice stalnorađajuće jagode, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Rađa tokom celog leta

Nema na zalihama

Opis

Stalnoradjajuća Jagoda je relativno novi hibrid stalnoradjajućih jagoda koja ispunjava više važnih uslova koji je čine odličnom sortom za uzgoj.

Tolerantna je na visoke temperature pa je čini idealnom sortom za toplija podneblja i baštovane koji žele da produže svoj prinos. Poznata je po plodovima koji imaju ujednačenu konusnu formu, jarku crvenu boju, pouzdanu čvrstinu i izbalansiran ukus sa idealnim odnosom slatkoće i kiselosti.

Niski kalorični sadržaj ovu slatku jagodu pretvara u kategoriju dijetalnih, a sposobnost poboljšanja metabolizma u kategoriju jako zdrave hrane. Čak i dijabetičarima nije štetno da se povremeno zaslade sočnom jagodom, jer to ne povećava nivo šećera u krvi.

Biljke stalnoradjajuće jagode brzo rastu do oko 30cm u visinu i šire se od 30 do 60cm. Daju solidan i trajan prinos, što znači da će cvetati i ploditi neprekidno od kasnog proleća do jeseni. Višegodišnje su biljke i nemaju problem sa mrazevima što ih čini idealnim za gajenje u baštama i okućnicama ali su isto tako i rado viđeni gosti saksija i žaldinjera.

Uzgajanje stalnoradjajuce jagode je lako. Biljke su otporne na nekoliko uobičajenih bolesti kod jagoda kao što su trulež krune i antraknoza. Treba im dosta vlage i zahtevaju polivanje minimum jednom nedeljno ako nema kiše kako bi dale što krupnije plodove.

Vole dosta sunca i nastaviće da daju plodove čak i u vrelim letnjim danima.

U koliko stalnoradjajuće jagode sadite u bašti njih je najbolje saditi kada je vreme oblačno, a pripremljeno zemljište umereno vlažno. Živić se sadi na istoj dubini na kojoj je bio u matičnjaku, raspored žilica mora biti pravilan, dobar kontakt korena sa zemljom i centralni pupoljak da bude iznad površine zemljišta.