Nektarina – Venus


Cena: 349,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice nektarine – venus, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Venus nektrarina je poreklom iz Azije. Plod je srednje krupan, žute boje, ali većim delom prekriven sjajnim crvenilom. Meso je žute boje, prijatnog ukusa, dobrog kvaliteta I lako se odvaja od koštice.Vrlo je bujna i produktivna sorta- obilno i redovno rađa. Dobre je transportne sposobnosti.

Sazreva krajem avgusta.

Nema na zalihama

Opis

Plod nektarine Venus je žute boje kao osnovne, a pokožica je prekrivena 70-80% sjajno crvenom bojom. Meso je žuto, prijatnog ukusa, odličnog kvaliteta i lako se odvaja od koštice. Plodovi su spremni za branje krajem avgusta.

Venus nektrarina je poreklom iz Italije. Nastala je ukrštanjem sorti nektarine Stark Redgold i Flamekist. Vrlo je bujna i produktivna sorta – obilno i redovno rađa. Stablo je srednje osetljivo prema mrazevima i prema prouzrokovaču pepelnice, a prilično osetljiva prema alla bollaGrane su srednje duge, kao i internodije. Samooplodna je. Cveta srednje rano i obilno. Cvet je ružolik, prilično krupan, okruglastih kruničnih listića, roze boje. Dobro podnosi transport. Plodovi joj se dobro čuvaju u hladjenim skladištima.