Nektarina – Krimson Gold


Cena: 349,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice nektarine – krimson gold, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Voćne sadnice nektarine, sorte ”Krimson Gold”poreklom je iz SAD. Neophodno vreme za jarovizaciju je 750 sati. Izgleda da dobro podnosi niske temperature. Izuzetno obilno rađa, tako da je neophodno vršiti proređivanje da bi se dobili krupniji plodovi. Plod je sitan, ovalnog oblika, vrlo atraktivne crvene boje. Meso je veoma čvrsto, slatko, sočno, dobrog ukusa, žute boje. Osetljiva je na bakterioznu pegavost. Još uvek se gaji u komercijalne svrhe. Vreme zrenja je sredinom juna.

Nema na zalihama

Opis

Nektarina Krimson Gold je stvorena u Kaliforniji. Pokazao se kao najbolja rana sorta nektarine. Voćke su dosta bujne i umereno rodne. Plod je izduženoloptastog oblika i srednje krupnoće. Ukoliko se izvede proređivanje dok je plod u cvetu, ili odmah posle zametanja, mogu se dobiti jako krupni plodovi.

Koštica se teško odvaja od mesa Mora se brati neposredno pre potpune zrelosti kako bi se očuvale dobre transportabilne karakteristike.

Meso nektarine Krimson Gold je žuto, srednje čvrstine, sočno i prijatnog ukusa. Pokožica je veoma glatka, veći deo ploda je prekriven crvenilom koje zrenjem postaje intezivnije. Plodovi sazrevaju za branje sredinom juna, srednje su krupnoće, loptastoizduženog oblika.