Jabuka – Ajdared


Cena: 249,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice jabuke – ajdared, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Ajdared je američka sorta (Ajdaho red) nastala 1935. godine i do danas je najpopularnija jabuka u Srbiji,zbog krupnog i lepog ploda, dobrog ukusa, ali i zbog toga što može dugo da stoji,a da se ne pokvari. U Srbiji je 67 odsto površina pod tom sortom jabuka.Meso ove sorte je čvrsto,belicasto, sočno i vinastonakiselo.Otporna je na cadjavu krastavost,srednje osetljiva na plamenjacu,a osetljiva na pepelnicu. Sazreva krajem septembra I početkom oktobra.Dobro oprašivanje postiže se sortama Ričared, Greni smit, Melroz, Čadel ,Koks, Oranž i Zlatni delišes.Preporucujemo podloge M9 I MM-106.

Nema na zalihama

Opis

Sadnice Jabuke Ajdared – Ova sorta sadnice jabuke vodi poreklo iz Amerike. Vodeća je sorta sadnica jabuke i u Srbiji.

Cvet je relativno osetljiv prema poznim mrazevima. Ajdared rano prorodi i rađa obilno i uredno. Vrlo je rodna sorta, svake godine formira veliki broj rodnih elemenata, pa zahteva oštriju rezidbu, tj. uklanjanje starog i odrođenog rodnog drveta.

Pokožica je dosta debela, čvrsta, glatka, elastična, a osnovna bledo zelena boja najvećim delom je prekrivena jarkim crvenilom. Na plodovima koji se nalaze u unutrašnjosti krune, dopunsko je crvenilo slabo izraženo. Meso je beličasto, čvrsto, sočno, nakiselo, osrednjeg kvaliteta.

Otporna je na čađavu krastavost, srednje osetljiva na plamenjaču, a osetljiva na pepelnicu.

Dobro oprašivanje postiže se sortama Ričared, Greni smit, Melroz, Čadel ,Koks, Oranž i Zlatni delišes. Plod dugo može da se čuva.

Ajdared je sorta sadnica jabuke veoma pogodna za gajenje u gustim zasadima.

Sazreva krajem septembra I početkom oktobra meseca.