Demir Kapija


Cena: 199,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice vinove loze – demir kapija, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Sadnice vinove loze, stone sorte ”Demir kapija” je poreklom iz Srbije. Bobice su srednje veličine ili velike, okrugle sa pokožicom žutozelene boje. Grozd srednje veličine ili velik, valjkasto – kupastog oblika. Prema gljivičnim bolestima srednje otporna. Grožđe sazreva veoma rano. Grožđe je veoma prijatno za jelo, muškatnog ukusa. Meso rskavo, grožđe veoma dobro podnosi transport.

Nema na zalihama

Opis

Vinova loza stone sorte Demir kapija poreklom je iz Srbije. Nastala je u Radmilovcu ukrstanjem sorti Muskat otonel i Kraljica vinograda.

Po vremenu sazrevanja spade u najranije sorte. Krajem jula i početkom avgusta počinje berba najranijih stonih sorti (demir kapija, julski muskat, beogradska rana, kardinal i dr.). Od pravovremene i uspešno izvedene berbe zavisi fizički obim i kvalitet proizvodnje. Zuto-zelene je boje a bobice su srednje veličine i okruglog oblika. Grozd je srednje veličine težine od 120-290 grama. Veoma je prinosna sorta a prinos je od 10.000-15.000 kg/ha.

Rezidba se izvodi mešovito. Lukovi se ostavljaju na 8-10 okaca a kondiri za zamenu na 2 okca. Srednje je otporna prema gljivicnim oboljenjima. Sira sadrži 16-18,5% sećera i 6,5-7,5 g/l ukupnih kiselina. Grozđe je muskatnog ukusa i veoma je prijatno za jelo. Demir Kapija je odlična za transport.