Borovnica – Bluecorp


Cena: 799,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice borovnice – bluecrop, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Američka borovnica Bluecrop je najpopularnija, srednje rana sorta. Raste od 120-180 cm u visinu i formira bogat i razgranat žbun. Listovi su zeleni, okruglo jajasti u jesen jarko crveni. Velike rodnost, jako ukusnih i čvrstih plodova srednje veličine. Bluecrop je odlična za svežu konzumaciju kao i dalje prerađivanje. Prilagođena mehanizovanoj berbi. Podnosi orezivanje. Kao i svaka borovnica Bluecrop zahteva kiselo zemljište i obavezno zalivanje. Ukoliko je sadite u saksijama preporuka je staviti zemlju za rododendrone. Radi bolje oplodnje potrebno je imati više sadnica i više sorti.

Nema na zalihama

Opis

Visoka borovnica Bluecrop je prelep žbun iz porodice heather sa raširenom krunom, visine dva metra i habitusa od 1,7 metara. Koreni se razvijaju kada se pojave pupoljci i prestaju da rastu u maju. Tokom zrenja, plodovi ponovo počinju svoj razvoj. Na temperaturi od 5 ° C, rast korena se zaustavlja do proleća.

 

Cveta u maju. Oprašivači su druge sorte koje cvetaju u isto vreme. Počinje da daje plodove za 3-4 godine uzgoja. Velike tamnoplave bobice su blago spljoštene, sa izraženim cvetovima plavičastog tona. Bobice vise sa dugih grozdova. Plod je gust, ne puca kada sazre. Ukus bobica je kiselkast i začinjen. Sazrevaju do kraja leta, datumi sazrevanja mogu varirati. Sazrevaju neravnomerno, branje bobica traje 2 meseca.

Opis dekorativnosti sorte sugeriše da se grm koristi u pejzažnom dizajnu. Dekorativnost grma vam omogućava da ga koristite u izradi baštenskih ukrasa.

Istorija porekla sorte Bluerop Američki uzgajivač Frederik Vernon Kovil istražuje divlje borovnice od 1908. godine. Hteo sam da uzmem uzorke za uzgoj biljaka. Elizabet Vajt je podržala naučnika 1910. godine i obezbedila teritoriju svoje farme na kojoj su uzgajane brusnice. Radeći zajedno na uzgoju borovnice, razvili su i testirali 15 biljnih vrsta. Sredinom 20-ih godina prošlog veka, zajedno sa drugim vrstama, nastala je sorta borovnice Bluecrop. Pojavio se u Sovjetskom Savezu sredinom prošlog veka. Postala je popularna u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji. Bluecrop borovnica dobro postavlja plodove i daje velike plodove u poređenju sa drugim vrstama. Bluecrop se jednostavno naziva američka borovnica ili američka borovnica zbog sličnosti ploda.