Limun – Mesečar


Cena: 1.499,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice limuna – mesečar, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Limun mesečar je zimzelena biljka koja raste u vidu nižeg drveta 2-3m visine. Listovi su sjajni i kožasti, citrusno aromatični. Limun mesečar je često gajena sorta u našem podneblju jer cveta tri do četiri puta u toku godine samim tim i više puta daje plodove. Često se dešava da na jednoj sadnici u isto vreme imate i cvet, mali plod i zrele plodove.

Nema na zalihama

Nastavi kupovinu Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Limun mesečar je zimzelena biljka koja u Srbiji ne može da izdrži zimu napolju. Preporuka je da se posadi u srazmerno veću saksiju (ne preveliku) i da se u toku proleća i leta malo intezivnije prihranjuje.

Plodovi limuna Mesečara su nešto sitniji od običnog limuna, svetlo žute deblje kore. Pulpa je jako ukusna pogodna za limunade, napitke i kolače  jer je kiselija od ostalih sorti. Limun Mesečar u našoj zemlji ne može da opstane tokom zime, tako da je najbolje da ga dok je temperatura još u plusu unesete u prohladnu svetlu prostoriju. Voli dosta sunca, plodnu zemlju i redovno zalivanje. Presađivanje svake druge godine u broj veću saksiju je jedna od osnovnih mera nege kao i povremeno prihranjivanje u toku vegetacije. Orezivanjem na proleće formira se krošnja, održava željena forma a sadnica dobija na gustini i bujnosti.