Lasta


Cena: 199,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice vinove loze – lasta, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Sadnice vinove loze, hibridne sorte ”Lasta” predstavljaju jednu od najlepših belih hibridnih sorti koje ne zahtevaju hemijsku zaštitu. Grozdovi su srednje veličine a zrna su krupna, čvrsta,zeleno žute boje. Dobro podnosi transport i može puno da se čuva. Čokot je srednje bujnosti. Otporna je na plemenjču, sazreva krajem avgusta.

Nema na zalihama

Opis

Lasta je naša domaca, stona sorta stvorena na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Lasta je za sortu priznata 1991.god.

Čokot je srednje bujnosti. Razvija veći broj zaperaka koje redovno treba uklanjati ili prekraćivati. Ima petodelan list. Grozd je srednje veličine, rastresit. Bobice su krupne, ovalne, ujednačene po veličini, zelenkasto žute, čvrste, hrskavičava. Grožđe na čokotu može da se čuva dugo, pri čemu nakuplja mnogo šećera i zadržava finu svežinu. Grožde se dobro transportuje.

Lasta je otporna na peronosporu ili sivu plesan, ali je osetljiva na pepelnicu. Takođe je osetljiva i na mrazeve i sušu. Lasta je visoko kvalitetna stona sorta dobrih proizvodnih i organoleptičkih svojstava. Pogodna je za integralnu proizvodnju stonog grožda. Takođe je pogodna za gajenje na manjim površinama i okućnicama.