Kalemljeni Lešnik – Halski Džin


Cena: 799,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice kalemljenog lešnika – halski džin, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Sadnice lesnika Halski Džin su dosta bujne. Cvetaju kasno. Relativno je otporna prema mrazevima i lisnoj grinji. Osrednje je rodnosti.

Plod je vrlo krupan (oko 3,5g), okruglasto kupastog oblika, pri osnovi je širok, a pri vrhu konusan. U račvici se obično nalaze po 2-3 ploda. Zreli plodovi lako ispadaju. Randman je dosta nizak (38-40%). Jezgra je krupna, slatkog ukusa, osrednje arome.

Lešnik Halski Džin se pretežno se koristi za stonu potrošnju. Spada u prateće sorte. Formira dosta resa i dobar je oprašivač za sorte Istarski dugi i Enis.

Vreme sazrevanja: Početkom septembra

Nema na zalihama

Opis

Halski Džin je poreklom iz Nemačke a po nekima i iz Holandije. Stablo je bujno i vrlo rodno i visoko. Otporna je na niske zimske temperature zbog čega se može gajiti i u područjima s hladnijom klimom. I muški i ženski cvetovi cvetaju kasno. Ima izraženu protandriju i bogat je polenom. Za njega su dobri oprašivači Cosford i druge Španske sorte. Sazreva krajem avgusta ili početkom septembra meseca. Plod je vrlo krupan,okruglasto-koničnog oblika i malo pljosnat,mase oko 3,6 g. U grozdu ih ima do 5 komada.Ljuska je tamno smeđe boje. Omotač je dug, u ravni ploda ili malo duži. Radman jezgra je oko 37 posto. Preporučuje se za gajenje u društvu sa jos 2-3 sorte u cilju međusobnog orpasivanja.