Kajsija – Novosadska 6 ( NS 6 )


Cena: 399,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice kajsija – NS-6, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Ova sorta je nastala selekcijom iz prirodne populacije. Plod je srednje krupan do krupan,okruglog oblika,ali malo je spljosten sa strane.Pokozica je svetlonarandzaste boje,a ima izrazeno rumenilo sa osuncane strane.Meso se lako odvaja od kostice,socno je,aromaticno,cvrsto,a boje je svetlonarandzaste. Cveta kasno,a sazreva u drugoj polovini jula.Podloga koju prerporucujemo je Dzanarika.

Nema na zalihama

Opis

NOVOSADSKA 6 (NS-6) je poreklom iz Srbije. Sorta je nastala selekcijom iz prirodne populacije 1985. godine. Selekcioneri su Bogoljub Đurić i Zoran Keserović. Vreme zrenja je od 15-20. jula. Plod je srednje krupan do krupan, okruglog oblika i malo spljošten sa strane, svetlonarandžaste boje pokožice sa obilnim crvenilom na sunčanoj strani (25-35%). Meso je svetlonarandžasto, čvrsto, sočno, fine teksture, aromatično i vrlo ukusno, lako se odvaja od koštice. Sadrži oko 16% suvih materija. Jezgro je slatko.

Stablo je srednje bujno do bujno, kruna je okruglog do izduženo-okruglog oblika, vitalno i vrlo obilno rađa. Rodi pretežno na mešovitim rodnim grančicama. Cveta kasno 2-4 dana posle Mađarske najbolje. Zaslužuje pažnju zbog veličine ploda, velike rodnosti i vitalnosti drveta.