Breskva – Radmilovčanka


Cena: 349,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice radmilovčanka breskve, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Plod Breskve Radmilovčanka je veoma krupan, okruglo pljosnatog oblika. Pokožica je bele boje sa blagim crvenilom. Meso je belo žute boje i veoma slatko. Stablo Breskve Radmilovčanka je srednje bujno, veoma dobro rodi pa je preporučeno proređenje plodova. Plod je odličan za pravljenje kompota. Sayreva u drugoj polovini Septembra.

Nema na zalihama

Opis

Sorta breskve Radmilovčanka je Hastala je mutacijom pupoljka sorte Haleova pozna (J. H. Halle). Priznata je kao sorta 1974. godine.

Sazreva u drugoj polovini septembra, oko 50 dana posle sorte Redheven, odnosno oko 20 dana posle sorte Haleova pozna. Bujnija je i bolje je rodnosti od Haleove pozne. Cvet je zvonast. Samooplodna je sorta. Sklona je alternativnoj rodnosti.

Plod je vrlo krupan (preko 200 g), okruglastog oblika. Osnovna boja je žuta, a sa sunčane strane je prekrivena difuznim rumenilom. Duž šava ploda često se pruža karakteristična crvena pruga. Meso je žute boje sa crvenilom oko koštice, čvrsto, sočno, kvalitetno. Kalanka je. Pretežno se koristi za stonu potrošnju. Dobro podnosi manipulaciju i transport. Ima izraženu sklonost ka pucanju koštice. Interesantna je zbog poznog zrenja i krupnog ploda. Međutim, zbog slabije obojenosti, neredovne rodnosti i sklonosti pucanju koštice nije se raširila u proizvodnji.