Badem – Nonpareil


Cena: 349,99 rsd po sadnici.

  • Sadnice badema – nonpareil, maloprodajna cena.
  • Isporuka sadnica na teritoriji cele Srbije.
  • Za veće količine pozovite za dogovor oko cene i transporta.
  • Za veće količine postoji dogovor oko uslužne sadnje

Za poručivanje telefonom pozovite: 063/821-24-12 Aleksandar

Formira srednje jaka stabla. To je vrsta koja nije samooplodna i potrebni su joj strani oprašivači. Oprašivači su mu Markona i Ne Plus Ultra. Badem u ljusci teži 2,1 g, dužina mu je 33 mm, širina 19 mm i debljina 12 mm. Prinos je 65 -70%, a dvostruki odnos 20-25%.Jezgro teži 1,4 g, dužina mu je 25 mm, širina 13 mm i debljina 8 mm. Njegova rodnost je dobra, osetljiv je na bolest Moniliju.Može pokazati osetljivost na bolesti pupoljka. Vreme zrenja: Početak septembra.

 

Nema na zalihama

Opis

Nonpareil Supreme sorta je definisana kao prvoklasni kalifornijski badem na tržištu koji je ujedno i najrašireniji u ponudi. Ima čvrsto jezgro, svetle boje, ujednačenog oblika, glatku i tanku površinu ljuske koja omogućavae ujednačenu preradu. Ljuska se lako odstranjujepa je idealan za doradu vakumiranog pečenog badema. Odličnog ukusa, premium kvaliteta, u našoj ponudi zadržava mesto jednog od najtraženijih orašastih plodova.

Takođe, u pripremi poslastica primena badema je gotovo neograničena. Od dodavanja u testa ili nadeve, pudinge i kreme, do ukrašavanja torti i kolača marcipanom, smesom od šećera i mlevenih badema.